פסטיבל פותחים במה הוא פסטיבל של הקראות. אנחנו צופים בשחקנים יושבים ומקריאים את הטקסטים שלהם. כאשר השחקנים טובים והטקסט מרתק, ניתן להבין עד כמה ההצגה תהיה טובה אם אכן תעלה על הבמה.
פסטיבל פותחים במה של בית לסין הוא פסטיבל ההקראות הראשון, שנוצר על ידי אבישי מילשטיין, שמנהל אותו עד היום. מטרתו הייתה, ונותרה, חשיפה של מחזאים צעירים בלי לקיחת סיכון רב בהשקעות נרחבות בבימוי, תפאורה ותלבושות. הפסטיבל הלך ותפש תאוצה בבית לסין, ועם השנים התחילו שחקנים מובילים בתיאטרון לבחור לעצמם תפקידים במחזות שאולי יעלו על הבמה בעתיד. בנוסף, התחילו תיאטראות נוספים לייסד לעצמם פסטיבלים דומים.
בפסטיבל שהתקיים בבית לסין בסוף השבוע האחרון בחרתי לצפות (ולהקשיב) להקראה של מחזה בשם סטייג' פור, שלב ארבע, דהיינו השלב הסופני של סרטן.
משמאל לימין: אגם רודברג, יונה אליאן קשת, יעל וקשטיין
עלילתו של המחזה עוסקת בסופרת מצליחה (יונה אליאן קשת), בעלת הוצאה משלה, שמועמדת לפרס ספיר. היא מנהלת מערכת יחסים מורכבת עם בנותיה, האחת היא מנהלת ההוצאה (יעל וקשטיין) והשנייה היא שחקנית (אגם רודברג). היא נתפשת בהעתקה של הספר, פלגיאט. כתוצאה מכך פורצת שערורייה, שכדי לפתור אותה היא משקרת וטוענת שיש לה סרטן סופני.
יונה אליאן מצוינת כרגיל, גם יעל וקשטיין ולירית בלבן (בתפקיד החברה הטובה) עושות תפקידים טובים. אגם רודברג מוסיפה את חינה. כל זה הופך את ההקראה למעניינת. ניכר מההקראה שיש למחזה עדיין דרך ארוכה לעשות עד שיעלה על הבמה, אם וכאשר יעלה, אך יש לו בהחלט פוטנציאל.
טל פרמן, המחזאי, הוא שחקן שהתנסה גם בבימוי.
משמאל לימין: אבישי מילשטיין, טל פרמן, נועם ביצור הבמאית
כל הזכויות שמורות ל"בילוי נעים". האתר נבנה ע"י טוביה גנוט©