וואטן הערבי-ישראלי מגלה יום אחד שנבחר להיות אזרח במדינת אי חדשה בשם מנגאל. כיוון שנראה לו שעתידו כערבי בישראל לא עומד להתשפר, הוא מחליט לקבל את הדרכון ולהתחיל מחדש במקום אחר, אלא שתנאי הסף לקבלת הדרכון מובילים אותו לקונפליקט פנימי עז.
מהו הרעיון שמאחורי המחזה? עלא דקה: "הבחור זוכה באפשרות לחיים חדשים במדינה שהיא דמוקרטיה סוציאליסטית, אך בשביל זה הוא צריך לתעד את עצמו משפיל את אמו. זוהי קומדית אבסורד, ששואלת את השאלה, מהו המחיר שאנחנו מוכנים לשלם כדי לעצור הכל ולהתחיל מחדש".
מאיפה בא הרעיון? "הוא נולד לפני כשנתיים, כשראיתי עוד ועוד אנשים מוציאים אזרחות במדינות אחרות. לי אין אפשרות כזאת, אבל התחלתי לחשוב על המחירים של עזיבה".
איך משפיע המצב הנוכחי? "המצב משפיע מאוד, עכשיו, כשהמדינה נמצאת במקום מאוד בעייתי, זה מחדד את הנקודה, למה הוא רוצה לעזוב. אנשים שהם מיעוטים הם הראשונים לשלם את המחיר. יש לוואטן הבנה שהוא בסכנה אמיתית. לכן, למה לחשוב על העבר אם אפשר לחשוב על העתיד? ובכל זאת, הוויתור על המקום בו הוא נמצא מהול גם בתחושה של הפסד. המעבר של וואטן (משמעות בשם, מולדת), ואמו, כשהמולדת שלו נעלמת, ואמו חוששת שהוא ישכח את עבר עמו, כשהוא מוכן לשכוח בשביל להמשיך הלאה את חייו. האם העבר יאפשר לו להמשיך הלאה? זוהי השאלה הגדולה.
דרכון מנגאלי:
כתיבה: עלא דקה, בימוי: ליאור זכאי, משתתפים: עלא דקה, חנה אזולאי הספרי, אלמוג רוזנו, זאב שמשוני מוסיקה: אלקסנדר פיז. חלל ותלבושות: אלונה רודנב, תאורה: ברוכי שפיגלמן. הפקה: ענבר לקין, עוזרת במאי: אלונה טורנר, ליווי אמנותי: ח'ליפה נטור.
כל הזכויות שמורות ל"בילוי נעים". האתר נבנה ע"י טוביה גנוט©