התערוכה 'התהוות', אשר מוצגת בקומה השנייה של מוזיאון אגם היפהפה בראשון לציון, היא תוצר של שיתוף פעולה אשר נוצר על ידי אשת יחסי הציבור של המוזיאון, הדס שפירא, שקישרה בין שני הגופים, והביאה לחיבור בין אמנות ואסתטיקה למטרה החברתית החשובה בה עוסקת עמותת 'אור שלום', אשר מטפלת בילדים, נוער וצעירים בסיכון אשר הוצאו מבתיהם והועברו לאומנה ולמסגרות שיקומיות אחרות, במטרה לתת להם את ההזדמנות לחיות חיים שיש בהם טיפוח ויכולת צמיחה.
17 אמנים, בהם יעקב אגם עצמו, תרמו יצירות לתערוכה. הם קיימו מפגשים עם אנשי הצוות של אור שלום ויצרו בהשראת מפגשים אלה ציורים, פסלים, קטעי וידיאו ועוד. היצירות עוסקות בנושא של התהוות תא משפחתי חדש שיש בו עתיד טוב יותר, וייצוגים של בית ומשפחה.
בין האמנים המציגים נמצא את סופי ברזון מקאי, עם היצירה קמע שנוצרה השנה, 2024. סופי היא אוצרת גלריה בארי ותושבת הקיבוץ, שניצלה ב 7.10.
בפתיחת התערוכה, סיפרה רותי מקבי, מנהלת המוזיאון, על יעקב אגם, שהגיע לכבד בנוכחותו את הפתיחה. 'אגם, שנולד לפני 96 שנה בראשון לצין, הוא וממייסדי האמנות הקינטית בעולם ויצירותיו מוצגות במוזיאונים רבים וחשובים בעולם, בין השאר בניו יורק ובפריז, במרכז פומפידו. אגם אומר כי התנועה היא של הצופה. ככל שמתנועעים מסביב לעבודות מגלים עוד ועוד ציורים.
היצירתיות שלנו נוצרת בבטן. כבר אז יש לעובר יצירתיות. אגם מדבר על זה שניתן לפתח בכל גיל סקרנות ויצירתיות. אגם וילד, 44 בגימטריה, וזה מה שמניע את היצירתיות שלו'..
מקבי דיברה על ההתרגשת משיתוף הפעולה שבין המוזיאון לאור שלום. החיבור לילדי האומנה בהם מטפל ארגון אור שלום, כדי שיהיו פעילים ומועילים, הוא מטרה חברתית חשובה. 'מה שעוטף אותנו, המצב שמתרחש כבר כמעט שנה, מעצים את הצורך בעשייה חיובית. באחת היצירות, של עינת עריף גלנטי מצולם צמח לשון הפר בצנצנת. הזרעים שלו יכולים לעבור כל אסון ולצמוח מחדש. זוהי מטפורה לכולנו ולילדי האומנה'.
ענת רמתי שעשוע, מנהלת עמותת אור שלום, דיברה על ימים של טראומה שקיימות בה שאלות ערכיות וחברתיות. אור שלום ארגון שעוסק בטראומה, בשיקום והשקעה בילדים וצעירים, 1400 בכל רחבי הארץ. 'בראשון לציון עצמה יש 100 ילדים וצעירים שנמצאים בטיפול שלנו. אנו מלווים 25 משפחות אומנה. אנו מלווים אותם בעזרת אנשי מקצוע בדרך להפיכתם לאנשים בוגרים ועצמאיים'.
התערוכה התחילה במיצג ויהי אור, מושג הבית באור שלום.
יש ייצוג של אמניות בוגרות הארגון. בית ואור.
האמנית יערה קליין ימין, מלווה את הארגון שנים רבות, והיא שפיתחה את התערוכה שמתייחסת לאימהות האומנה.
התערוכה ראויה ביותר, וזוהי גם הזדמנות מצוינת לבקר במוזיאון אגם המרתק.
כל הזכויות שמורות ל"בילוי נעים". האתר נבנה ע"י טוביה גנוט©