מין אנושי, בקולנוע

Home קולנוע מין אנושי, בקולנוע
מין אנושי, בקולנוע
קולנוע

בואו נתחיל הפעם מהסוף. הסרט 'מין אנושי', או 'sex' כפי שהוא קרוי במקור, לא מתאים לכל אחד. זהו סרט מאוד פילוסופי במהותו, סרט אשר מתקשר לתיאוריה של חנה ארנדט, אשר עסקה בנושאים שונים, וביניהם הנושא של חירות אישית וחברתית. נושא זה הוא נושא מארגן בכל הסרט, והוא מוזכר מידי פעם, עם אזכור של חנה ארנדט ושל התיאוריה שלה. הסרט לא מתאים לכל אחד לא רק בגלל שהוא סרט פילוסופי, אלא גם בגלל שהוא איטי מאוד, ובגלל שהוא מבוסס בעיקר על דיבורים, ולא על עלילה שהולכת ומתפתחת. מבחינה זאת, שם הסרט באנגלית, סקס, מין, מטעה. מצד שני, הסרט אכן עוסק במין והרבה, אך מזווית מאוד ייחודית. הוא עוסק במיניות הגבר, בהתייחס לחלק שבה שנמשך לגברים.

שני הגיבורים של הסרט הם מנקי ארובות, מקצוע שאינו מוכר בישראל, אך הם אינם מצ'ואים כמו מנקה הארובות שהכרנו בסרט  'מרי פופינס'. הם אנשים נעימים, נחמדים, מורכבים ומאוד אינטליגנטים. הם אנשי משפחה מסורים, אך יש להם גם צדדים אחרים. האחד מתוודה לפני חברו שיש לו חלומות בהם דיוויד בואי נכנס לשירותים הציבוריים בהם הוא נמצא, ומתייחס אליו כאל אישה. ההתייחסות הזאת, בחלומות החוזרים והנשנים שלו, מפחידה אותו ומעמידה עבורו בסימן שאלה את הגבריות שלו, במיוחד בגלל היותו נוצרי מאמין. השני מתוודה לפני חברו שהוא הלך ללקוח, ואותו לקוח הציע לו לקיים יחסי מין. הוא הסכים וקיים עמו יחסי מין, כגבר הפסיבי. הוא יצא עם תחושה שעבר חוויה חד פעמית, שלא ערערה את תפיסתו את עצמו כהטרוסקסואל. הוא לא ראה בזה משהו שעלול להיתפס בעיני אשתו כבגידה. בגידה, לטעמו, היא לעשות משהו ולא לחלוק אותו עם אשתו. הוא הופתע מאוד לגלות, שאשתו בהחלט רואה בזה בגידה, ושזה אירוע שעלול לעלות לו בנישואיו ובחיים שהוא רוצה להמשיך לחיות. אשתו של הראשון דווקא מעמידה את החלום שלו בפרספקטיבה, ולא רואה בו משהו מערער. כתוצאה מכך גם הוא מתחיל להירגע.

בתוך כל זה נכנס הדיון בחירות, ובסוגים שונים של חירות אשר גיבורנו, ואנו, יכולים לפתח וליהנות מהם. אנו יכולים להבין את שני הגיבורים, להתלבט עימם, גם אם איננו שותפים לתחושותיהם וחוויותיהם. שניהם חביבים ומעוררי אמפתיה.

אז אם אתם חובבים סרטים איטיים, פילוסופיים, נורווגיים, כדאי שתלכו לראות. למי שחובב אקשן, כאמור, זה לא הסרט המתאים.

 

 

שחקנים / שחקניות יאן גונאר רויזה  תורביורן האר  סירי פורברג  בירגיטה לארסן במאי/ת דאג יוהאן האוגרוד הפקה תסריט: דאג יוהאן האוגרוד

 

 

. .

לקריאה נוספת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *