פסטיבל תיאטרון קצר, צוותא

Home תיאטרון פסטיבל תיאטרון קצר, צוותא
פסטיבל תיאטרון קצר, צוותא
תיאטרון

הפסטיבל הזה, אחד האהובים עלי בפרינג', מגיש לנו הצגות קצרות, באורך של כעשרים דקות האחת. חזיתי בחזרות הגנרליות על כמה מההצגות הללו, אחת מהן  מקצרון משרדי, שמוגשת בחדרו של מנכ"ל התיאטרון, חיימון (חיים גולדברג), ובמקצרון מיתולוגיה, בצוותא 2, האולם שמוקדש להצגות פרינג'.

מאיה מתה – קומדיה בלשית

ההצגות הקצרות הללו מביאות לנו סיפור שלם, עלילה, לעיתים מופרעת, תמיד יוצאת דופן, מצחיקה, מזגזגת על הקווים, פורצת גבולות. המקצרון המשרדי הביא לנו הצגה אחת, 'מאיה מתה – קומדיה בלשית'. להרגיעכם, מאיה לא באמת מתה, אבל היא מצחיקה מאוד. לא רק בטקסט, אלא גם במחוות, תנועות. זוהי קומדיה שיש בה הכל. סאטירה, אירוניה ושנינות לצד סלפסטיק. הדמויות משחקות תפקידים, ומשחקות את עצמן משחקות תפקידים, מספריים משמשים כאקדחים, סצינות מתהפכות כמה פעמים, עד הסוף המפתיע, שהופך את הקערה על פיה. עם שיוף, הבשלה והגדלה, זאת יכולה להיות הצגה מלאה שנרצה לחזות בה.

מאת אסיף בנדק, בימוי אור ויינמן, אופיר סעדה

עיצוב  אור ויינמן, מוסיקה איתי דלומי

בהשתתפות טל פרלמן, נועם אימבר, יורם שנער

לפרטים נוספים:

צוותא | פסטיבל תיאטרון קצר #26 בצוותא | קצר במשרד – מאיה מתה – קומדיה בלשית

במקצרון 'מיתולוגיה' יש ארבע הצגות, אשר כל אחת מהן נוגעת בנושא מיתולוגי אחר, וכולן שונות לחלוטין זו מזו, אך כולן צבעוניות, מרתקות, מהירות ומעניינות, כל אחת בדרכה. יש משהו מאוד חינני בהצגה שלמה שמתנהלת בזמן כל כך קצר, ומצריכה מאמץ רב, מהכותבים, הבמאים והשחקנים, להגיש לנו מעדן שלם ומאוד תמציתי, כך שכמעט לא נרגיש שהיא נמשכת רק עשרים דקות.

המדור הפרסומי – מחזמר

איש פרסום מגיע לגיהנום. בימינו, אנו חשופים לפרסום שנועד לטשטש את חושינו ולמכור לנו מוצרים ממוצרים שונים, כולל כאלה שמזיקים לנו, אך אנשי הפרסום מנסים לייחס להם תכונות חיוביות, והפרסום המזיק שמשכנע את הצרכנים לצרוך מה שמזיק להם, מוגדר כחטא גדול. כוכב רשת שעושה פרסום כזה, ומוכר את עצמו ואת ערכיו עבור התשלום, מת לפתע ומוצא את עצמו במקום מוזר מאוד, שהשוהים בו נאלצים ללטף את מבושיו של הרב כהנא, והם חוששים לזוז משם. הוא עצמו מוכן לחפש כל דרך כדי לצאת משם, וקשה לו להשלים עם כך שהוא מת. קשה לו גם להבין שהוא חטא, אבל הוא מוכן להבטיח כל דבר כדי לצאת משם.

אוסף של אירועים אבסורדיים, משעשעים, ביזאריים אפילו, מתרחשים על הבמה, ומשוחקים במיומנות.


מאת 
בן סגרסקי,  לחנים מקוריים מתן סרי ועומר בולנז׳ר כהן, בימוי עומר בולנז׳ר כהן
ע. במאית  עינבל שלום בהשתתפות תובל שפיר, בוניאל עופרי, אורי פנירי, יובל ריץ׳, אסף פנחסי

 

היום שאחרי

את 'היום שאחרי' כתב לא אחר מאשר אוהד קנולר, שהרבה ניסיון בימתי מאחוריו, מכל עברי המסך. מנהל תיאטרון גבעתיים ושחקן שכבר כתב מחזות. הוא הגיש את המחזה הקצר שלו בעילום שם, והתקבל.

בהצגה שלו, יש שני אלים שולטים, שהם האל העברי ואלה (מצלצל כמו אללה). הם חילקו ביניהם את העולם, ופתאום חוזר האל דגון הפלישתי ממקום מרבצו, אי יווני בו גלש במשך אלפי שנים. אחרי שנהנה מהחיים, הוא הגיע למסקנה שהוא רוצה לחזור לשלוט, והוא מבקש לו רק מקום קטן. את עזה. שני האלים שמצאו דרך לשתף פעולה ביניהם, מעמידים פנים שהם נוטים לסרב לו, אבל להצעה טובה כל כך, לקחת מהם את עזה, הם כמובן מתקשים לסרב.

 

מאת אוהד קנולר,  בימוי אלמה דישי-פלאוט
ע. במאית  ליאה אלבז בהשתתפות מתן ברדה, סימון ג׳וזף, בר בנימין

 

של מי הנבואה הזאת?

מי מאיתנו לא מצא את עצמו בסיטואציה, בה הוא, או היא, באים עם בן/בת זוגם להורים. סיטואציה שיש בה פוטנציאל מתח לא מבוטל. הגיבורה שלנו מאוד חוששת מהמפגש של בן זוגה, הנחמד והנעים, עם הוריה, ובעיקר עם אמה, ההיפסטרית, יוצאת הדופן, שעושה סמים ומשתוללת בצורה בלתי צפויה. ואכן, כל מה שקורה במפגש עם האם הוא בלתי צפוי, ומתגלים בו סודות שצובעות את בן זוגה באור שונה לחלוטין מכפי שהכירה אותו.

מצחיק, סלפסטיקי, שונה ומעורר. משחק מצוין של מיכל בלנקנשטיין בתפקיד האם.

מאת אופיר סגרסקי,  בימוי אפרת ארנון בהשתתפות נועה קידר, אדם הירש, מיכל בלנקשטיין

 

ספרטה

ספרטה מגדלת לוחמים, בעת שאתונה מטפחת את התרבות והתיאטרון. בין שתי התרבויות הללו חי פטרוקלאוס, שהיה שחקן תיאטרון באתונה אך היגר לספרטה בעקבות האהבה והוליד שם את בנו יחידו, שכינוי החיבה שלו הוא דמו. פטרוקלאוס יוצא עם שלושה נערים כהורה מלווה למסע של התבגרות. במסע הזה מוטל עליהם לצוד דוב כהוכחה לגבריותם.

שלושת הנערים מנסים להוכיח את גבריותם בכל דרך אפשרית, ובעיקר בדרך המילולית. הם לועגים זה לזה על חולשה, אך כולם, כך מסתבר, רגישים ופגיעים, כמו כל בני הנוער בגילם, והאב המלווה, האתונאי הרגיש, מסייע להם להתמודד עם בעיותיהם הרגשיות.

זוהי הצגה בעלת רבדים רבים, שיש בה חוכמה רבה.

 


מאת 
אמיר פתר,  בימוי חן גרטי
ע. במאית  יוליה קובלובה בהשתתפות ערן מור, ליאור אביבי, גיא ויטנר, יונתן שמעוני

זהו מקצרון מעניין, קצבי, עם תאורה קסומה וכוריאוגרפיה מעניינת.

צוותא | פסטיבל תיאטרון קצר #26 בצוותא | מקצרון 2 – מיתולוגיות

לקריאה נוספת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *