שבורים/שבורות, מרכז ענב

Home תיאטרון שבורים/שבורות, מרכז ענב
שבורים/שבורות, מרכז ענב
תיאטרון

כולנו שבורים במידה מסוימת, עולמנו הריגשי מורכב. הצעירים והצעירות שמביאים לנו את 'שבורים/שבורות' מדברים ומשחקים את רוח התקופה בצורה משכנעת, חצופה, מעוררת ומסקרנת. הם שרים, רוקדים ומדברים את עולמם של בני גילם ותקופתם, מספרים את קשייהם ביצירת זוגיות ואת הניסיונות הכי נואשים ופתטיים שלהם, כולל שגיאות שעשו בדרך.

בין סצנה אחת של לב שבור לאחרת, הם מתארים גם רגעים של אכפתיות הדדית, חברות טובה ואחווה, נשים וגברים תומכים אלה באלה, מנסים לסייע בתמרונים בעולם שהוא לעיתים אכזר. אנחנו רואים שני צדדים של העולם. עולם של ניכור ושל סבל, החלק של הלב שהוא שבור, ומצד שני, עולם של חום ותמיכה הדדית ולב שמחלים. מי שמתמיד, לומד ומוכן לשלם מחירים ולעשות שינויים, כנראה ירוויח, זה מה שמלמד אותנו המחזמר המתוק הזה, שלמרות כל הציניות שבו, הוא בסופו של דבר, אופטימי.

יש לנו את הבחורה שתמיד משוכנעת שהיא מצאה את האחד, לא קולטת את סימני הדחייה, שולחת ווטסאפ כדי לקדם את הקשר שמראש נדון לכישלון, עד שהיא מקבלת שיעורים בהתנהלות מושכת מאחד הגברים שדחה אותה, לא לפני שהם הופכים לחברים טובים. יש את הבחור שהוא גיי, שהייתה לו זוגיות טובה אך הוא הקריב אותה כי רצה לבדוק מערכות יחסים נוספות, וגילה שהוא פחות אטרקטיבי מכפי שחשב, והוא עובר התנסויות משפילות בדרך לחיפוש זוגיות חדשה. הוא נתקל בגברים שמשפילים אותו, פוגעים בו, ובשיא, הוא פוגש בבן זוגו לשעבר במסיבה, וכשהוא רוצה לגשת אליו ולבקש ממנו לחזור, הוא נוכח שיש לו זוגיות חדשה.

יש לנו גם את הבחורה שנזרקת שוב ושוב ושוב, נפגעת, מתרסקת, ומחפשת שוב את בחיר ליבה. היא נזרקת בניו יורק, בתל אביב, ליבה נשבר אבל היא עושה דרך ולמידה ומרוויחה מכך. ויש גם את הבחור שמסתיר את תחושתו שאינו טוב מספיק בחזות של 'דוש', אחד שלא מחפש ברצינות, דון ז'ואן.

כל אלה מביאים לנו בכישרון רב את מורכבות החיים המודרניים בעיר הגדולה, תל אביב, שעמודים עם שמות רחובות מרכזיים, כמו שדרות ח"ן, רחוב אבן גבירול ואחרים, מוצבים על הבמה, כדי להמחיש לנו היכן אנחנו נמצאים. ידוע שבתל אביב, העיר הצעירה ברוחה ואוהבת החיים הטובים, עיר החטאים הישראלית, אחוז הרווקים והרווקות הוא הגבוה ביותר בארץ. היא מושכת אליה את אלה שרוצים לעשות חיים, ומתקשים יותר מתושבי ערים אחרות במציאת זוגיות. העיר הגדולה מאופיינת גם בניכור רב יותר, אולי הצעירים שמגיעים אליה הם אלה שסדרי העדיפויות שלהם שונים, וחיפושי הזוגיות שלהם קשים יותר.

 

הסוף, כאמור, אופטימי דווקא. כמה מהצעירים מצאו זוגיות טובה, אחרים מרגישים שעברו דרך ולמדו לקחים, והם מוכנים ובשלים יותר לזוגיות. יותר מכל, הם ממחישים לנו עד כמה זוגיות נחוצה וממלאה צרכים רבים בחיינו, גם בעיר הגדולה כמו בכל מקום אחר.

הבמה בנויה כך, שאנו מבינים בדיוק איפה אנחנו נמצאים. אהבתי את שלטי הרחובות, שממקמים אותנו מיד בעיר הגדולה ובהוויתה. מיטה גדולה ואדומה עומדת באמצע הבמה, מכריזה על נוכחות וחשיבות המין בחיי הצעירים הללו, שמחפשים זוגיות, והסיבוכים שהמין הזמין והמהיר יוצר ברגשותיהם. הנגנים יושבים מאחוריהם, ומפליאים להביא לנו שירים מקוריים ומוזיקה שמכניסה אותנו לאווירה הרגשית. שירים רומנטיים, כגון 'SOMEBODY TO LOVE' של קווין, 'I LOVE YOU BABY', ו 'I WILL ALWAYS LOVE YOU', של וויטני יוסטון מגישים לנו רעיון ורצון לאהבה רומנטית מושלמת, בניגוד לחוויות שמוצגות לפנינו.

 

יכולות ווקאליות טובות של הצעירים שמביאים לנו את השירים המקוריים, עושים מחזמר שהמוזיקה שבו תומכת יפה בהתפתחות העלילות המוצגות לפנינו ומעשירות אותן. הבימוי של עידו קולטון, שגם משחק ושר, רענן ובועט. עידו, ועוזרו דניאל בגנו (שראיינו כאן בעבר, שאלון לבמאי: דניאל בגנו – בילוי נעים) מביאים לנו חוויה אותנטית, כוללת ונוגעת.

 

שחקנים ומשתתפים: יעלי רוזנבליט, כרמל נצר, אורי פרלמן, עידו קולטון, דר רוזנבאום.

מאת: נועה גנדלמן
בימוי: עידו קולטון
עיבודים וניהול מוסיקלי: עילי שמרץ
עוזר במאי: דניאל בגנו
עיצוב תפאורה ותלבושות: ניצן חן
עיצוב תאורה: אייל תבורי
וידאו ארט: ויטלי פרידלנד
תרגום שירים: עדן אזר
נגנים: גל טמיר, תום פייפל, עילי שמרץ: אייל תבורי

לפרטים ומועדים נוספים:

שבורים/שבורות – הצגה של מרכז ענב לתרבות | הצגות ומחזות זמר – כרטיסים ולוח הצגות

לקריאה נוספת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *