הגלריה 'בית מאירוב' בחולון מציגה, במהלך השנים, את גיבורי התרבות של מדינת ישראל. אחרי עפרה חזה, צביקה פיק ודנה אינטרנשיונל, אנחנו יכולים לחזות בירדנה ארזי, ובקשר בין הקריירה שלה לבין התפתחות המדינה, מבחינה חברתית ותרבותית.
לדברי אוצר התערוכה, רפאל וזאנה, ארזי הביאה לנו את דמות הזמרת הארץ-ישראלית החדשה והמרעננת, עם הזהות התרבותית שהתגבשה במדינה, עם השיח שהתפתח בין השירה הישראלית לבין תרבות הפופ הבינלאומית. 'במשך שישה עשורים של פעילות מוזיקלית ירדנה ארזי התבססה כאמנית בולטת, שמלווה את מדינת ישראל ואת הרגעים החשובים בתולדותיה'.
ארזי, שנולדה בשנת 1951 בקיבוץ כברי הייתה הצברית האולטימטיבית, שהחלה את דרכה המוזיקלית כסולנית חבורת זמר של אפי זמר, וכבר אז הקליטה את 'בואי אמא', המשיכה בלהקת הנח"ל ואף פיקדה על הלהקה וכבר אז צילמה את הקליפים 'שיר לשלום' ו'הבן יקיר לי'. אחרי הצבא השתלבה ב'שוקולד מנטה מסטיק', שהפכה להרכב הנשי המצליח ביותר עד היום.
ארזי הייתה אחת הדמויות הישראליות הבולטות בשנות השמונים, והיא יצרה תדמית של אמנית במה שיש לה סגנון אופנתי משלה, בגדים ותסרוקות שהכתיבו קו אופנה בישראל. בשנות התשעים כבר השתלבה גם כמנחה ומגישת תוכניות טלוויזיה, והקריירה שלה נמשכת עד היום. על יופייה, שהיווה נדבך משמעותי בקריירה שלה, היא שומרת עד היום.
התערוכה 'הביתה', היא למעשה מסע בין תחנות חייה של ארזי. החל מילדותה בקיבוץ כברי, דרך שירותה בלהקה הצבאית ועד לקריירה שלה בטלוויזיה. היא שמה דגש על התחנות שהיו חלק מהפסקול של מדינת ישראל. בתערוכה מוצגים פריטים מהאוסף של ארזי, ובהם שמלות, תכשיטים וקטעי וידיאו ואודיו, ועבודות אמנות של אמנים כגון יעקב אגם, מישל קישקה, ותלבושות שעיצבו יובל כספין, פרח ראובן ואחרים.
התערוכה, על שתי קומותיה, מלווה, כמובן, במוזיקה, מיטב שיריה של ארזי שהפכו לנכס צאן ברזל בארץ. היא מומלצת במיוחד לחובבי המוזיקה, העיצוב והאופנה, וגם, כמובן, לכל אחד שיש לו עניין בהיסטוריה של מדינת ישראל.
באתר של התערוכה ניתן להירשם גם לסיורים מודרכים.
צילום תמונה ראשית: יקי הלפרין
עיריית חולון – חדשות ועדכונים – "הביתה" – ירדנה ארזי (holon.muni.il)
כל הזכויות שמורות ל"בילוי נעים". האתר נבנה ע"י טוביה גנוט©